Dodano: 2022-01-21 Zaproszenie na spotkanie online z serii Careers of the Future: Jak innowacje w produkcji żywności pomogą ocalić planetę?

Ambasada USA w Warszawie zaprasza uczniów, studentów i wszystkich zainteresowanych na spotkanie online „Careers of the Future: Jak innowacje w produkcji żywności pomogą ocalić planetę?” z Piotrem Grabowskim, założycielem pierwszego akceleratora branży spożywczej w Polsce - foodtech.ac. Zachęcamy do podzielenia się informacją o tym spotkaniu.

 

Wydarzenie odbędzie się w języku polskim na platformie Zoom w środę 26 stycznia o godz. 18:00. 

 

Porozmawiamy o zrównoważonych formach żywienia i wyzwaniach żywieniowych, przed jakimi stoi świat w obliczu kryzysu klimatycznego. Jakie zrodzą się możliwości zawodowe w tej branży? Co będziemy uprawiać i jeść za 50 lat? Co możemy zrobić, by zmniejszyć swój ślad węglowy?  

 

Spotkanie poprowadzi Kinga Gruszecka z Polskiej Agencji Kosmicznej, pasjonatka dziedzin nauki związanych z ekologią i zrównoważonym rozwojem.

 

Informację o wydarzeniu można również podzielić się udostępniając nasz post na Facebooku: https://www.facebook.com/photo/?fbid=293090189520575&set=a.143137804515815 

 

REJESTRACJA:
Zainteresowanych prosimy o wypełnienie formularza: https://forms.gle/ws1reV8Qn43Miejg6   

Wydarzenie w języku polskim. Udział w wydarzeniu jest bezpłatny.


Zgłoszenia przyjmujemy do 25 stycznia. Wszystkim osobom zarejestrowanym prześlemy link do wydarzenia na dzień przed nim. Zachęcamy do wysyłania pytań do prelegenta przy rejestracji.  

 

Spotkanie jest drugim w ramach nowej serii „Careers of the Future”, tym razem poświęconej zawodom związanym ze zrównoważonym rozwojem  

 

Piotr Grabowski, Co-Founder, FoodTech.ac

Człowiek żyjący wyzwaniami. Wraz z kolegą z SGH - Michałem Piosikiem założył pierwszy akcelerator branży spożywczej w Polsce - foodtech.ac. Wyszukują, szkolą i pomagają finansować startupy, które zmienią branżę spożywczą na bardziej przyjazną środowisku. W portfolio mają takie produkty jak roślinna alternatywa mięsa z kurczaka, mikroliście i zioła z farm wertykalnych, wegańskie jogurty na bazie fasoli czy pełnowartościowe posiłki w proszku. Wierzą, że mogą uratować ziemię przed katastrofą ekologiczną zmieniając wielki przemysł.
Piotr pomaga także rozwijać HubHub - europejską sieć przestrzeni coworkingowych zlokalizowanych w Warszawie, Bratysławie, Pradze, Budapeszcie i Londynie. Ponadto w rodzinnym Białymstoku wraz ze wspólnikami prowadzi hub biznesowy Współpracownia świadczący szereg usług dla przedsiębiorców.